Now Reading
Dawah arbeid i Norge

Dawah arbeid i Norge

Jeg husker det som om det var igår. Tre muslimske brødre med stor interesse for dawah arbeid satt rundt et bord og ville gjøre det de kunne for å spre Islam og fortelle folk om den vakre troen. Jeg var invitert til å spise sammen med dem.

Nafies, Yusuf, og Isa hadde akkurat det som trengtes for å lykkes.

De hadde en plan, de hadde struktur og de hadde en publikum. Jeg hadde hundrevis av koraner og bøker jeg fikk sponset som dem kunne starte med å gi bort til folk som virkelig var sulten på kunnskap om en tro/deen som kunne få dem til å bli mer takknemlig, og til å være fornøyd med livet sitt uansett hvordan situasjonen deres var. Islam kom i deres liv som lys i enden av tunnelen – et lys gjorde alt det tåkete til å bli helt krystallklar.

Det har gått ca et år og Norsk Dawah gutta har med hjelp av Allah swt gått rundt landet med sitt budskap, ga bort tusenvis av gratis koraner til forskjellige mennesker og fått til at vi har nå flere brødre og søstre i Islam.

Totalt har over 130 personer akseptert islam siden August i år 2021 – Alhamdulillah

MEN HVA ER GRUNNEN TIL AT DE FLESTE AKSEPTERER ISLAM?

Det er ikke noe fasit svar egentlig. Men etter å ha snakket med utrolig mange revertitter så ser jeg et mønster.

De fleste som aksepterer Islam har søkt om sannheten i flere år før dem havner på en islamsk bokbutikk eller en dawah stand. Dem har allerede lest en del og trenger et lite «push» for å si Shahada (trosbeskjennelsen). Resten av dem som blir muslim er dem som har hørt mye negativt om Islam, men blir ganske overasket over hva dem finner i Koranen og seerah (livet til Profeten fvmh). Det dem ser er at Islam er i virkeligheten det motsatte av hva media viser dem.

See Also

Etter å ha holdt øye med Norsk Dawah en stund har jeg merket at dem fokuserer en del på Tauheed. Tauheed er enklere forklart utrykk for islamsk forståelse av Guds enhet. Motsatte av tauheed er shirk. Dem går ikke innpå noe annet i starten, og jeg ser logikken i det også. Det er bedre å sette fokus på det som er viktigst.

For å støtte arbeidet deres vipps til 717214

De beste blant dere er de som bringer mest nytte for andre – Profet Muhammad fvmh

FINNES DET ANDRE DAWAH GRUPPER DER UTE I NORGE?

Det er flere grupper der ute alhamdulillah. En som jeg er veldig glad i er mine brødre i IslamNET. Dem har vært med på dawah opplegget i flere år, det er bare nå dem har satt fokus på bygningsarbeid rundt iman aktivitetssenter. Måtte Allah swt akseptere fra dem og gjør hele opplegge til en suksess og at dawah arbeid kan fortsette i større skala.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.