Now Reading
Er det virkelig menneskerettigheter vestlige medier er så opptatt av?

Er det virkelig menneskerettigheter vestlige medier er så opptatt av?

Det er ikke noe unormalt å ta opp saker i media som har med menneskerettigheter å gjøre, jeg mener at det må være balanse, nok balanse som gjør at folk ikke begynner å mistenke motivet bak det hele skeive nyhetsbilde om et viss tema.

Jeg så et intervjue av Piers Morgan der han snakker med Hassan Al-Thawadi (Secretary General of the Supreme Committee for Delivery and Legacy – Qatar) der de snakker om tallene som mediene i vesten bruker for å få folk til å mene at Qatar ikke burde ha fått lov til å ha fotball cup i landet sitt fordi dem er så «onde».

I et spørsmål fra Piers som sa at Guardian avis sa at det er omtrent 6500 gjestarbeider som døde i Qatar siden dem vant bud for å vert for FIFA fotball cup 2022. Hassan svarte med følgende tall.

3 personer jobbrelatert og 37 ikke-byggingsrelatert

Jeg er ganske flink i matte, men man trenger ikke å være ekspert innen tall for å se at det er utrolig stor forskjell mellom 6500 personer og 3 personer. Men som Hassan nevnte i intervjuet sitt så er til og med 1 dødsfall 1 for mye.

Hassan også la til at siden dem vant budet for å være vert for Fifa så er det mellom 400-500 arbeidsrelaterte dødsfall utenom bygningsarbeid relatert FIFA.

Men er vestlige medier virkelig så opptatt av menneskerettigheter?

Vel, hvis man ser på det daglige som skjer i Gaza og hvordan folk blir kastet ut av deres hjem så er det helt klart og tydelig at det er ikke menneskerettigheter som var grunnen til at Qatar er «Talk of the town». Hadde mediehusene vært interessert i menneskerettigheter så hadde avisene vært fulle av bilder der familier og småbarn blir behandlet som om dem ikke var mennesker engang.

Det er som om absolutt alt må ha noe med Pride og LGBTQ+ å gjøre. Sier man noe om temaet så braker det løs. Jeg tenker at hvis det fortsetter som det gjør så blir det nok påbudt å være homofil for å gjøre noe som helst. Jeg har jobbet i forskjellige selskaper der det har vært folk fra en annen legning, aldri har jeg hatt noe problem med dem. Utrolig snille mennesker har de alle vært. Men når lobbyen i media begynner å bringe inn LGBTQ+ med på alt, så blir det litt for mye. Jeg mener at det er egentlig media som er grunnen til at folk begynner å gå imot LGBTQ+ bevegelsen. Hadde de bare tatt det litt med ro så hadde det nok godt greit, selv om mange av oss har egne meninger når det gjelder hele Pride bevegelsen.

See Also

Vær modig og stå for dine meninger da vel

Tyske laget med sine hender på munnen sin, engelske lagkaptein som var «modig» nok til å snakke om selve armbåndet men lufta gikk ut når FIFA truet med å gi gullkort. Hvis man brenner for noe så fortsetter man med planen. Betyr det at kapteinen i engelske lag ikke bryr seg om LGBTQ+ nok til å få et gullkort engang? Det var synd.

Det jeg tenker nå er følgende. Kommer vi til å se de samme medie kanalene bruke stemmen sin til å fortelle verden hvor «ond» USA er når det er FIFA cup der i 2026? Kommer mediene til å snakke om den falske «war on terror» der millioner av uskyldige liv ble snudd opp ned? Skal mediene snakke om Aafia Siddiqui saken der en uskyldig pakistansk kvinne ble fengslet i USA og fikk en dom på 86 år?

La meg seg dere en ting, ingen av de samme kanalene kommer til å nevne en pip om dette her. Bare vent og se.

Inntil da, la oss alle nyte en fotball cup i det muslimske verden der mange muslimske lag endelig får vise hvor flinke de er.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.