Now Reading
To «be» or not to «be

To «be» or not to «be

Her snakker jeg om problematikken rundt det å ikke kunne be på jobben. En sted der du jobber sammen med ikke-muslimske medarbeidere og muligens en sjef som er ateist.

Jeg snakker ofte med brødre som sliter med å be på jobben og når jeg spør om dem har spurt sjefen så sier dem at dem muligens blir nektet. Jeg kan skjønne at man blir litt redd men tro meg, i alle de siste årene jeg har jobbet har alltid fått lov. I en av mine tidligere stillinger så fikk jeg eget rom av sjefen.

Hvordan skal man få arbeidsplassen til å forstå hvor viktig din tro er for deg?

Før du kan få dem til å forstå noe som helst, bør du selv forstå hvor viktig din tro er for deg selv.

Føler du uro i sjelen når du ikke får utført bønnen eller er det helt greit å gå videre med dagen uten å be?

Hvis svaret er nei, bør du først jobbe litt med deg selv. Før du stiller noe krav om å få lov til å be. Det er akkurat som å spørre om matpause, når du bruker ikke pausen til å spise noe som helst.

Dine kollegaer og sjefen ser hvor viktig din deen / tro er fra første dag du entrer døren. Fra første gang du hilser på dem, den måten du smiler til dem, og den måten du behandler dine medarbeidere på. Dem ser rett gjennom deg om viktigheten av hva du tror på. Husk at du er en ambassadør av Islam uansett hvor du går. Skal dem ha respekt for din religion så bør du kunne klare å følge sunnah av profeten fvmh på den måten som ble anbefalt av han.

Vær ærlig, vær presis og gjør det du lover.

Hvis du gjør jobben din som du bør gjøre, så får du garantert «JA» fra sjefen din in’sha’Allah.

Skal jeg spørre om å få lov til å be på jobben?

Vel egentlig man trenger ikke å nevne bønnetid eller bønnerom i første omgang om det er noe som du føler ukomfortabel med, siden jeg kjenner folk som er litt redd å spørre om sånt. Du kan bruke «røykepausene» som resten av gjengen bruker for å ta 5-10 minutter ut til å egentlig be isteden. Finn deg et rom, loft, eller kjeller eller garderobe der du kan «låse» deg inne for et par minutter. (helst ikke en toalett siden det må være rent der du ber)

Ta med deg en liten reisebønneteppe eller i verste fall en stor svart pose så du gjør sujood på den isteden for gulvet. Husk en ren liten vann flaske på do (du vet at du trenger den)

Hvordan går vi frem med å kunne be på skolen?

Du har vel friminutt på skolen. Per nå i disse tidene er zuhr og asr kl 14 og 15, så etter å snakket med en imam i din lokal moske se om dem kan anbefale deg å sveise sammen begge bønnene så du kan be i friminuttet.

Men hvor skal du be da?

See Also

Kjelleren? Et rom som ikke er brukt siden i friminuttet er vel de fleste rommene ledige. Finn noen venner som har lyst til å be og så gjør dere en jamaa’t sammen in sha Allah. Det blir enklere for deg å følge dine salah når det er flere som har samme intensjon og mål.

Hva gjør jeg hvis jeg får NEI fra jobben?

Optimismen i meg sier «Hva hvis du får et JA?»

Men jo, jeg kan tenke meg at du kan få en nei også. Det er fullt mulig.

Men husk at vår deen er veldig spesielt. I Islam så er kontaken mellom deg og Allah swt sånn at Allah swt vet at din intensjon var å be, og at du prøvde det meste for å få i gang en avtale med sjefen. Fortsett å gjøre dua til Allah swt så at det blir lettere for deg og alle andre.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.